Grünfin

Grünfin Blog

Grünfini uuendused: 100% aktsiaportfell, Roheline S&P 500 temaatika ning kadunud edukustasu

Sinu kui Grünfini kasutaja tagaside on meie jaoks äärmiselt oluline. Sestap kogusime suve jooksul kokku erinevat kriitikat ja mõtteid, et Grünfini Sinu jaoks veel funktsionaalsemaks ja paremaks muuta. 

Rakendamegi 3 peamist uuendust, mida kasutama asuda saad:

#1 100% roheline aktsiaportfell

Usume Grünfinis pikaajalisse vara kasvamisse ja kogumisse ning sestap on meie eesmärk oma klientide varasid mõistliku riskiga hajutada.

Kui varasemalt koosnes kõige kõrgema riskitasemega mõjuinvesteeringute portfell 85% ulatuses aktsiaid sisaldavatest indeksfondidest ning 15% ulatuses võlakirjade fondidest, siis nüüd on võimalik valida veel ambitsioonikam riskitase, mis koosneb 100% aktsiaid sisaldavatest fondidest. 

Valikusse jääb 4 erinevat riskiastet, mis kõik koosnevad juba hajutatud ETFidest ning on kokku pandud Sinu enda valitud südamelähedasi teemasid silmas pidades: 

  • Konservatiivne: 15% aktsiaid, 85% võlakirju
  • Balansseeritud: 35% aktsiaid, 65% võlakirju
  • Progressiivne: 85% aktsiaid, 65% võlakirju
  • Ambitsioonikas: 100% aktsiad

Soovid tänases portfellis muudatusid teha? Saad seda teha oma portfelli sisse logides seadete alt.

#2 Uus temaatika: Roheline S&P 500 

Nüüd saad oma Grünfini portfelli südamelähedaste valdkondade valikus kliima, võrdsete võimaluste ja terviseinnovatsiooni kõrval valida ka Rohelise S&P 500 temaatika. 

S&P 500 indeksfond on üks tuntumaid aktsiaindekseid, mis koosneb USA 500st suurimast börsil kaubeldavast ettevõttest. Paljud nendest 500st ettevõttest järgivad ka kliimaeesmärke ja soovimegi anda oma klientidele võimaluse nende edust osa saada. 

Nii jõuavad Sinu portfelli S&P 500 algupärase indeksi hulgast ca 320 ettevõtet, mis lähtuvad enim Pariisi kliimakokkuleppe ja seega ka Grünfini väärtustega. Suurimat positsiooni selles indeksis omab Apple. 

Mis tootlusest S&P 500 Planeedisõbraliku versiooni puhul räägime? 

Aastast 2016, mil Pariisi kliimakokkulepe loodi, on selle roheline indeksfond näidanud ka mõnevõrra paremat tootlust, kui klassikaline S&P 500. 

Loe S&P 500 Planeedisõbralik lahenduse kohta lähemalt

#3 Kaotame edukustasu. Edaspidi teenustasu 0,7% aastas.

Uurisime suvel oma klientidelt tagasisidet Grünfini hinnastuse kohta. Selgus, et tänane n.ö subscription based hinnamudel on klientidele pigem võõras ja seda tajutakse kallimana. Saime selge signaali, et kasutajad eelistaksid turult tuttavat protsendipõhist hinnastust. 

Nii ongi uutele klientidele hinnastus alates 28.09. 23 protsendipõhine - 0,7% aastas. 

Grünfini klientidel, kes liitusid platvormiga enne 28.09 on võimalik omale meeldivam hinnamudel valida: kas 3,9 €/kuus koos edukustasuga või teenustasu 0,7% /aastas kogu investeeringutelt.

Mis täpselt hinnastuses muutub?

  • kaob tänane edukustasu (15% üle oodatava tootluse)
  • 3,9 € kuutasu asemel on teenustasu edaspidi kõikidel portfellide 0,7 % aastas. Nt: 1000 € portfelli puhul on see summa 0.58 €/kuus.
  • Muid tasusid (nt varade müügitasu) endiselt ei rakendu.

Kuidas täpselt 0,7% teenustasu arvutamine käib?

Toome lihtsa arvutuskäigu, et saaksid aru, kuidas teenuse eest tasu arvutame. 

**Hinnastus:**

  • 0,7% / aastas kogu investeeringutel - arvutame tasu kuupõhiselt ehk 0,7% / 12 kuud = 0,058%
  • Sinu investeeringud Grünfinis: 1000 €*
    • * Sinu investeeringute väärtust arvestame kuu keskmisena päevade lõikes - Sinu portfelli väärtus võib muutuda sõltuvalt turu kõikumistest ja Sinu panustest/müükidest portfellis.
  • Sinu tasu igas kuus: 1000 € x 0,058% = 0,58 €/kuus
  • Muid tasusid ei rakendu.

Kui Sul on Grünfini erakliendi hinnastuse osas veel küsimusi, vaata meie hinnastuse KKK-d või küsi otse support@grunfin.com või chatiaknas.

***

Meil on hea meel Sind Grünfini perre tervitada, kui portfelli koosseisu aktsiate-võlakirjade suhe või hinnastus on varem selle takistuseks olnud. 

These could also be interesting to you

  1. Tööandja kogumisplaan laseb Sul nutikalt tööandja abiga otse palgast investeerida

    Tööandja kogumisplaan laseb Sul nutikalt tööandja abiga otse palgast investeerida

    Soovid, et tööandja aitaks Sul palga(tõusu)st automaatselt investeerida?  Loe lähemalt, mis on tööandja Kogumisplaan ja kuidas Sina töötajana sellest võidad?

  2. Rahatarkuse koolitus tiimidele - mida tähele panna?

    Rahatarkuse koolitus tiimidele - mida tähele panna?

    Miks oma tiimile rahatarkuse koolituse tegemist kaaluda ja mida koolitust planeerides tähele panna?

  3. Mõjuga vs. roheline vs. jätkusuutlik vs. ESG-investeerimine - mis vahe neil on?

    Mõjuga vs. roheline vs. jätkusuutlik vs. ESG-investeerimine - mis vahe neil on?

    Rohelisest investeerimisest räägitakse täna palju, aga ka jätkusuutlikkust ja mõjuinvesteeringutest. Ka räägib iga endast lugupidav ettevõte täna ESGst, ka ESG investeeringud käivad palju meediast läbi. Oled Sa kunagi mõelnud, mis vahe neil terminitel on? Või mis see mõjuga investeerimine siis ikkagi tähendab?